Verplichte verzekeringen als grondeigenaar

Als eigenaar van een stuk grond in België zijn er een aantal verzekeringen waar je wettelijk verplicht bent om af te sluiten. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste verplichte verzekeringen voor eigenaars van grond in België.
  1. Brandverzekering: Als eigenaar van een stuk grond ben je wettelijk verplicht om een brandverzekering af te sluiten voor je gebouwen en eventueel ook voor je inventarissen. Deze verzekering dekt schade die ontstaat door brand, blikseminslag, ontploffing of andere natuurrampen.
  2. Aansprakelijkheidsverzekering: Als eigenaar van een stuk grond ben je ook verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die je aan anderen toebrengt, bijvoorbeeld als iemand op je terrein valt en gewond raakt.
Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat sommige verplichte verzekeringen niet van toepassing zijn voor jou zoals particulier. Voor zelfstandigen en bedrijven zijn er extra verzekeringen nodig. Lees hieronder verder :
  1. Ongevallenverzekering: Als eigenaar van een stuk grond ben je verplicht om een ongevallenverzekering af te sluiten voor je werknemers. Deze verzekering dekt de medische kosten en eventuele invaliditeit of overlijden van werknemers die op het terrein een ongeval oplopen.
  2. Werkgeversverzekering: Als je werknemers in dienst hebt, ben je verplicht om een werkgeversverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid van de werkgever voor zijn werknemers.
  3. Milieuverzekering: Als eigenaar van een stuk grond ben je verplicht om een milieuverzekering af te sluiten als je een bedrijf hebt dat milieuschade kan veroorzaken. Deze verzekering dekt de kosten van het herstellen van milieuschade die door het bedrijf is veroorzaakt.
Het is belangrijk om deze verplichte verzekeringen af te sluiten om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen als eigenaar van een stuk grond in België. Zo kun je financiële risico’s beperken en dekking hebben voor eventuele schade of aansprakelijkheid.
0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments